
Liikuntatiloissa valaistuksen on tuettava aktiivista liikkumista ja nopeita lajeja – niin kentän pinnan kuin pelivälineidenkin on erotuttava selkeästi vauhdikkaassa toiminnassa. Tämän vuoksi tasainen, häikäisemätön valaistus on tärkeää sekä pelaajien että katsojien näkökulmasta. Se parantaa näkyvyyttä, turvallisuutta ja tilan yleistä viihtyisyyttä.
Valon määrän on oltava riittävä riippumatta lajista, ja hyvällä valaistuksella on myös tutkitusti myönteisiä vaikutuksia liikkujien vireystilaan ja hyvinvointiin. Energiatehokkuus on liikuntakeskuksille merkittävä tekijä, sillä valaistus muodostaa suuren osan tilojen energiankulutuksesta.
LED-valaistusratkaisut tarjoavatkin huomattavaa säästöpotentiaalia. Lisäksi huoltotarve vähenee – esimerkiksi Valtavalon vaihdettavat valonlähteet ovat pitkäikäisiä ja helppoja vaihtaa, mikä tekee päivityksestä nopeaa ja kustannustehokasta.
Sisävalaistuksen standardi SFS-EN 12464-1 määrittelee suosituksia eri tilojen valaistukselle, myös liikuntatiloissa. Urheiluhallien, voimistelusalien ja uimahallien yleisvalaistuksen suositeltu keskimääräinen valaistusvoimakkuus on 300 luksiin (lx), ja valon tasaisuuden tulisi olla vähintään 0,6 (Emin/Emed).
On hyvä huomioida, että harjoitus- ja kilpailutilanteita varten on olemassa erillinen standardi EN 12193, jossa annetaan tarkemmat suositukset valaistustasolle eri urheilulajeissa.
Yrityksellämme on toimiva laatujärjestelmä ja selkeä, profiloitunut liiketoiminta. Meidät tunnetaan sähköalan luotettavana toimijana. Tulemme aina sovitusti paikalle.
Sähkömoottorit ja -käytöt
Sähköasennukset
Suunnittelupalvelut
Turvapalvelut
Huoltopalvelut